Puy Saint Vincent

Franciaország

2017. december 27 - 2018. január 03.


Síközpont: 

Puy Saint Vincent: (http://www.gopuy.com)

Puy St. Vincent  Briancon-tól 23 km-re délre fekvő, barátságos, családias síterep, két központtal. Az alsó, 1400 méteres szint tradicionális hangulatú, a felső, 1600 méteres szinten  modern apartmanházak találhatók. Az éjszakai élet elég csendes, de azért jó néhány szórakozási lehetőség van (korcsolyapálya, mozi, bárok) és persze a siklóernyőzést vagy a motorosszánt is ki lehet próbálni. Az Ecureuil pályán esti síelésre is mód van. 

A síterep északi fekvésének köszönhetően elég hóbiztos. Kompakt, olcsó, családias terep, nem nagyon lehet eltévedni. Az 1600-as központban vannak a gyerekpályák, a haladók a terep legmagasabb pontjáról, a La Pendine-ről induló pályákat próbálhatják ki, ahonnan 1350 m szintkülönbséget és 7 km-es távot megtéve egészen az 1400 méteres alsó állomásig le lehet csúszni. A legnehezebb a Carmen nevű fekete pálya, amely igen meredeken indul és gyakran kijegesedik. Érdemes kipróbálni a kicsit arrébb lévő Bois des Coqs nevű piros pályát is. A Pendine oldalában több lehetőség van pályán kívüli síelésre is, például a Col du Bal alatti területen. Egyébként elég sok erdőhatár alatt futó pálya van, ahol rossz időben is biztonságosan lehet síelni. És még egy információ: a Vallon du Fournel feletti Crétes nevű kék pályán nem árt az óvatosság, a keskeny gerincen könnyen be lehet gyorsulni. A snowboardosok számára van hópark, a sífutóknak pedig 60 km sífutópálya. A síbérlet érvényes a szomszédos Pelvoux síterepére is (35 km pálya).

 

Szállás:

Residence Dame Blanche 1800 méteren

A pálya közvetlen szomszédságában épült Dame Blanche egyike a legszínvonalasabb appartmanházaknak Puy-ben, valamint itt találhatóak a legnagyobb alapterületű appartmanok is így leginkább a gyerekekkel és/vagy sok felszereléssel érkezőknek javasoljuk. Kültéri fűtött medencéje páratlan élményt nyújt napsütésben és hóesésben egyaránt. Az épület tövében található egy apró pékség, kávézó egy kellemes terasszal, de helyben meg lehet az alapvető élelmiszereket is vásárolni.

APARTMANOK:

  • T2 4 fő részére 30 m²  1 kihúzható ággyal a nappaliban + 1 szoba franciaággyal + 1 teljesen felszerelt konyha + 1 fürdőszoba + WC + terasz
  • T2 6 fő részére 35 m² 1 kihúzható ággyal a nappaliban + 1 szoba franciaággyal + 1 teljesen felszerelt konyha + 1 fürdőszoba + WC + 1 kabin két ággyal + terasz
  • T3 8 fő részére 45 m² 1 kihúzható ággyal a nappaliban + 1 szoba dupla ággyal + 1 szoba két ággyal + 1 teljesen felszerelt konyha + 2 fürdőszoba + 1 WC + 1 kabin 2 ággyal + terasz

Medence és szauna 10 € / 30 perc, foglalás a recepción, WiFi kód a recepción

 

Részvételi díjak:

A részvételi díj tartalmazza 7 éjszakára a szállást, és a 6 napos síbérletet.

Mini (5 éveskorig):                                     190 Euró

Gyerek (6-12 éves kor között):                  310 Euró

Felnőtt:                                                       350 Euró

 

Egyéb költségek:

Oktatás árak:
Privát óra (1,5 órás egyszeri oktatás): 30 Euró
Heti privát oktatás (minimum 5 alkalom): 25 Euró/alkalom
Csoportos heti oktatás (minimum 4 főtől): 90 Euró/fő/hét

Ágynemű a helyszínen bérelhető. Ára: 10 Eur/hét, előre foglalás esetén 6 Eur/hét. A síbérlet elvesztése esetén az új mágneskártya 3 Euróba kerül. 

A kaució appartmanonként 400 euró. Fizethető bankkártyával is.

Az apartmanokat kitakarítva kell elhagyni délelőtt 10 óráig, ellenkező esetben a takarítás díja 70-140 euro apartman típusától függően.